Порошенко назвав запуск електронного декларування революційним кроком

Порошенко назвав запуск електронного декларування революційним кроком

Фото: УНІАН

Глава держави навіть вважає себе одним із авторів системи.

Президент України Петро Порошенко пообіцяв розслідувати ситуацію зі запуском електронного декларування.

Про це йдеться у заяві у його власному Facebook.

"Без сумніву запуск електронного декларування – це революційний крок, який назавжди розділить систему державної служби на часи "до" і "після" його введення", - зауважив він.

"Сьогодні всім очевидно, що проблеми зі стартом електронного декларування носили суто технічний характер, але будуть розслідувані за участю міжнародних експертів і громадськості. А політична воля вищого керівництва держави на запуск цієї системи – незмінна, вона була, є і буде", - додав Порошенко.

"Більше того, вважаю себе одним із авторів цієї системи. І мені коштувало чималих зусиль, щоб переконати народних депутатів, лідерів фракцій підтримати її створення, а потім узгодити цю технологію, до коми включно, з нашими європейськими партнерами", - зазначив президент. 

Він переконаний, що також "мусив втрутитися два тижні тому в подолання технічних проблем і взяти під особистий контроль повноцінний старт системи".

Порошенко також подякував усім, "хто протягом цих двох тижнів наполегливо працював над виправленням чужих помилок, завдяки чому за лічені години почне працювати система електронного декларування статків високопосадовців – разом з адміністративною та кримінальною відповідальністю за порушення порядку її подання чи надання недостовірних відомостей".

Нагадаємо 15 серпня запрацювала система електронного декларування статків чиновників у тестовому режимі. Щоправда, за два дні до її запуску Держслужба спецзв'язку та захисту інформації відмовила розробникам в атестаті. У Держслужбі нарікнули на низький рівень захисту програмного забезпечення системи.

Через це в розробників електронного декларування виникли сумніви щодо вчасного запуску системи. У суботу, 13 серпня, після екстреного засідання НАЗК у Києві Наталія Корчак заявила, що інтерфейс подання декларацій не активують, допоки не одержать атестат. 

Глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський розкритикував український уряд через провальний старт запуску системи електронного декларування доходів чиновників.

"Було б набагато краще, якби це все було зроблено правильно з самого початку, і щоб українські лідери, які відповідають за систему, зрозуміли би, що має бути зроблено в межах системи без нашого тиску", - заявив Томбінський.

Система електронного декларування почне повноцінну роботу 1-го вересня

Система електронного декларування почне повноцінну роботу 1-го вересня

Повʼязані теми:

Наступна публікація