Порошенко не хоче дострокових парламентських виборів

Порошенко не хоче дострокових парламентських виборів

Фото: Getty Images

Але президент не проти перезавантаження Кабміну.

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з директором-розпорядником Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард.

Глава держави підкреслив, що Україна продовжить реформи, незважаючи на кризу в стосунках між Урядом та парламентською коаліцією.

Президент наголосив на необхідності перезавантаження Кабінету Міністрів без дострокових парламентських виборів, які лише поглиблять політичну кризу та погіршать умови для проведення реформ.

Петро Порошенко підкреслив, що налаштований на рішучі дії для забезпечення політичної і фінансової стабільності в державі.

Президент України і директор-розпорядник МВФ домовилися підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу взаєминам з Міжнародним валютним фондом. Вони також погодилися щодо необхідності термінового ухвалення українським парламентом усіх реформаторських законів.

Крах коаліції призведе до позачергових парламентських і навіть президентських виборів. Таку думку висловив керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак.

Раніше повідомлялося, що "Самопоміч" планує збори фракції, на яких має обговорити питання виходу з парламентської коаліції. Також політична сила вирішила висловити недовіру урядові Яценюка. Це питання буде порушене в сесійній залі в лютому.

Лідер фракії "Самопоміч" у ВР Олег Березюк заявив, що його політична сила залишиться в коаліції, однак продовжить вимагати відставки Яценюка.

Повʼязані теми:

Наступна публікація