Порошенко обіцяє США швидко знайти незалежного генпрокурора

Порошенко обіцяє США швидко знайти незалежного генпрокурора

Петро Порошенко / Фото: Reuters

Байден був задоволений запевненням президента, розповів американський посол.

Президент Петро Порошенко запевнив американську владу, що збирається швидко вирішити питання з призначенням нового незалежного, професійного генерального прокурора.

Про це сказав посол США в Україні Джефрі Пайєтт на конференції демократичного управління, організованій Міжнародним республіканським інститутом, передає Інтерфакс-Україна.

"Віце-президент (Джозеф Байден – ред.) задоволений запевненням президента Порошенка про те, що він має намір швидко знайти генерального прокурора, який буде користуватися довірою, буде професіоналом, буде незалежним", – зазначив Пайєтт.

Також він додав, що США очікують закінчення періоду політичної невизначеності.

Пайєтт вважає, що найважливішим повідомленням для Порошенка і всього українського народу є те, що США зацікавлені в успіху України, готові продовжувати підтримувати процес реформ і допомагати Україні захищати себе "проти російського агресора".

Проте, наголосив посол, для цього потрібна єдність усіх політичних лідерів, президента, прем'єра і голови Верховної Ради.

29 березня народні депутати України підтримали рішення відправити генерального прокурора Віктора Шокіна у відставку. За відповідне рішення проголосували 289 нардепів, виступили проти - 6, утрималися - 4 нардепи, не голосували - 40.

Повʼязані теми:

Наступна публікація