Порошенко оголосив про початок "плану Меркель" з відновлення Донбасу

Порошенко оголосив про початок "плану Меркель" з відновлення Донбасу

Порошенко схвалив ініціативи Меркель щодо Донбасу / Фото: Facebook/Zoya Krasovska

Президент порівняв зусилля канцлера ФРН із "планом Маршалла" для повоєнної Європи.

Президент України Петро Порошенко подякував федеральному канцлеру Німеччини Ангелу Меркель за візит до Києва. Глава держави відзначив позитивну роль німецького політика для перспектив врегулювання кризи на Донбасі, повідомляє президентська прес-служба.

"Я дуже радий продовженню нашого інтенсивного діалогу. За останні два місяці ми мали більш як 20 телефонних розмов та декілька зустрічей. Це найактивніший українсько-німецький діалог за усі часи", - зауважив Порошенко.

За цого словами, "пані Меркель, як ніхто іншій, знає і розуміє сутність проблем, з якими зіткнулася Україна і вся Європа".

Глава держави зазначив, що обговорив із канцлером ФРН плани з відновлення інфраструктури Донбасу. Зокрема, було домовлено, що 20 найважче поранених українських військовослужбовців поїдуть на лікування до Німеччини коштом уряду цієї країни.

Також Порошенко розповів про започаткування спеціального фонду, який буде сформований на конференції донорів у вересні. Фонд ЄС надасть € 500 млн на відновлення інфраструктури Донбасу.

"Ми всі пам'ятаємо "план Маршалла" для повоєнної Європи. Я сьогодні можу сказати, що це початок "плану Меркель" для відновлення інфраструктури Донбасу. Я дуже вдячний пані канцлеру за це", - сказав український президент.

Раніше Порошенко назвав Меркель сильним адвокатом України.

Повʼязані теми:

Наступна публікація