Порошенко передав Roshen у "сліпий траст" і втратив вплив на активи - юрист

Порошенко передав Roshen у "сліпий траст" і втратив вплив на активи - юрист

Фото: Reuters

Угода не може бути змінена, доки Порошенко залишається президентом. 

Президент України Петро Порошенко передав частку компанії  Roshen у  довірчу власність - договір був підписаний 14 січня 2016 року. Про це заявив фінансовий радник глави держави та керуючий директор інвесткомпанії ICU Макар Пасенюк, пише "Інтерфакс-Україна".

Саме у цей день глава держави і заявив про передачу компанії у сліпий траст під час прес-конференції.

Натомість юридичний радник президента Вадим Медведєв наголосив, що український лідер втратив вплив на Roshen.

"В цьому договорі чітко передбачено, що траст є безвідкличним, тобто ця компанія не може самовільно його скасувати. І друге – там передбачено, що траст сформований на стандарті сліпого трасту: тобто, вигодонабувачі трасту не мають права одержувати від управителя і будь-яких осіб, пов'язаних з трастом, інформацію про активи цього трасту і про те, що в ньому відбувається", – наводить "Українська правда" слова Медведєва.

При цьому, угода не може бути розірвана чи змінена, допоки Порошенко буде президентом України. Інших деталей документу юристи не розкрили.

Нагадаємо, що документи, які "витекли" з компанії Mossack Fonseca, стали основою для гучного міжнародного журналістського розслідування про іменитих власників великих офшорів. Ці документи опинилися в розпорядження німецької газети Süddeutsche Zeitung, яка передала їх Міжнародного консорціуму журналістських розслідувань (ICIJ) та Центру по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP).

Наразі з 20 причетних українців опубліковані матеріали про трьох людей, пов'язаних з Україною - президента Петра Порошенка, екс-прем'єра Павла Лазаренка і підприємця Мохаммада Захура – британського бізнесмена пакистанського походження, який живе і веде бізнес в Україні.

Раніше повідомлялося, що на Порошенка  зареєстровано три офшорні компанії, створені під кондитерський бізнес Roshen. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація