Порошенко підписав закон про виплати полоненим військовим та їхнім родинам

Порошенко підписав закон про виплати полоненим військовим та їхнім родинам

Фото: Сайт президента України

Документ не поширюється на дезертирів та бійців, які добровільно здалися в полон.

Президент України Петро Порошенко підписав закон про виплати військовим, яких захопили в полон, та їхнім родинам.

Про це повідомила прес-служба глави держави на його офіційному сайті.

"Документом встановлюються правові підстави для проведення перерахунку грошового забезпечення сім'ям тих військовослужбовців Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які були захоплені в полон або стали заручниками на території проведення АТО під час бойових дій з незаконними збройними формуваннями", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, закон спрямований на посилення соцзахисту військовослужбовців, тож відтепер за військовими, "захопленими в полон або заручниками, а також інтернованими в нейтральних державах або безвісно відсутніми, зберігаються виплати в розмірі посадового окладу за останнім місцем служби, окладу за військовим званням, надбавки за вислугу років, інших щомісячних додаткових видів грошового забезпечення постійного характеру та інші види грошового забезпечення з урахуванням зміни вислуги років та норм грошового забезпечення".

Окремо у законі наголошується, що родини полонених військових також щомісячно отримуватимуть грошове забезпечення.

Водночас положення закону не поширюються на військовослужбовців, які добровільно здалися в полон, самовільно залишили місця служби або дезертирували.

Також у прес-службі президента запевнили, що закон набирає чинність із дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, напередодні Порошенко ветував закон про дострокове розірвання контракту військових із ЗСУ. Відтепер бійці не зможуть переукласти договори щодо контрактної служби. У липні Верховна Рада дозволила військовим ЗСУ, які проходять службу на контрактній основі під час дії в країні особливого періоду, після закінчення терміну дії контракту звільнитися з армії, переукласти або достроково розірвати його.

Повʼязані теми:

Наступна публікація