Порошенко підписав закон, що регулює державну регіональну політику

Порошенко підписав закон, що регулює державну регіональну політику

Порошенко поставив підпис під важливим законом / Фото: sci-news.com

Документ встановлюватиме повноваження та пріоритети регіональної полтики.

Президент України Петро Порошенко сьогодні підписав закон "Про засади державної регіональної політики". Про це повідомляє його прес-служба.

Вказаний документ визначає основні правові, економічні, соціальні, екологічні, гуманітарні та організаційні засади державної регіональної політики як складової частини внутрішньої політики України.

"Закон створює законодавчу основу для реалізації нової державної регіональної політики, яка повинна охоплювати значно більше коло питань, ніж просто підтримка регіонального розвитку. Зокрема, документ містить визначення мети, принципів та пріоритетів державної регіональної політики; державної стратегії регіонального розвитку; повноваження суб'єктів державної регіональної політики; визначає принципи фінансового забезпечення та моніторингу реалізації державної регіональної політики ", - йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Також у Порошенка додали, що визначення рамок регіонального розвитку шляхом прийняття даного закону передбачено порядком денним асоціації Україна-ЄС. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація