Порошенко поклав відповідальність за вирішення політичної кризи на Раду

Порошенко поклав відповідальність за вирішення політичної кризи на Раду

Петро Порошенко / Фото: УНІАН

Він вважає, що парламент не повинен займати контроверсійну позицію.

Президент Петро Порошенко покладає відповідальність за вирішення нинішньої політичної кризи на Верховну Раду.

Про це він заявив у Вінниці в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що парламент повинен нарешті взяти на себе відповідальність і не займати контроверсійну позицію, відповідальність для того, щоб спільно, не перекладаючи її ні на кого, напрацювати вихід з об'єктивної кризи", – зазначив глава держави.

Президент вважає, що проблема "не в коаліції чи опозиції".

"На сьогоднішній день необхідно пройти перезавантаження влади. Це те, чого хоче народ. І уряд чітко заявив, що розуміє необхідність", – наголосив він.

Також Порошенко зазначив, що він категорично проти проведення дострокових парламентських виборів.

"При цьому не треба посипати голову попелом і здійснювати кроки, які приведуть до хаосу, або дезінтеграції держави. У своєму зверненні я чітко наголосив: я проти дострокових парламентських виборів. Народ усе, що міг, зробив – і продемонстрував волю, і проголосував, і вибрав тих, хто сформував проєвропейські сили в парламенті. І яскравим підтвердженням цього є голосування за "безвізові" закони в парламенті", – заявив Порошенко.

Чим небезпечна для України парламентська криза

Чим небезпечна для України парламентська криза

19 лютого прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час інтерв'ю для п'ятьох українських телеканалів заявив про те, що президент Петро Порошенко не закликав його подати у відставку.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народні обранці. Після цього низка депутатів парламенту поскаржилися, що система "Рада" не спрацювала правильно під час голосування.

Пізніше фракція "Батьківщина" у парламенті оголосила про свій вихід зі складу коаліції

Своєю чергою, лідер пропрезидентської фракції Юрій Луценко заявив, що вирішення політичної кризи зараз залежить від позиції прем'єр-міністра. За його словами, уряд нездатен виконати коаліційну угоду, а сама коаліція де-факто розвалена. І тепер прем'єр має вирішувати, яким буде вихід із кризи.

Фракція "Самопоміч" також ухвалила рішення про вихід зі складу коаліції.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація