Порошенко пообіцяв учителям на третину більші зарплати

Підняти їх дозволяє поліпшення в економіці, пояснив президент.

Президент Петро Порошенко прийняв переможців конкурсу "Учитель року – 2016". Глава держави вручив педагогам нагороди з нагоди Дня працівників освіти, повідомляє прес-служба українського лідера.

"Дав завдання уряду щодо того, що пріоритетом на 2017 рік має бути фінансування освіти. І не на 5%, і не на 10% має бути підвищена заробітна платня. Ми домовилися, що ми маємо вийти на планку 33% - на третину має зрости фінансове забезпечення українського вчителя", - наголосив президент перед педагогами.

За наведеними прес-службою цифрами, в поточному році рівень заробітних плат вчителів без категорії становить 3239 гривень, а в 2017 році має підвищитись до 4541 гривні. Рівень зарплати вчителя вищої категорії з усіма надбавками має збільшитись з 4483 гривень у 2016 році до 6400 гривень у 2017 році. "Це є та динаміка, яку на сьогоднішній день держава здатна продемонструвати, і ми зробимо все можливе, щоб це відбулося", - запевнив Порошенко.

Він також наголосив, що такі ініціативи мають стати додатковою фінансовою мотивацією, аби найкращі фахівці залишалися працювати в українській школі.

Українці не можуть відмовитися від радянських звичок щодо вітань на День вчителя

Українці не можуть відмовитися від радянських звичок щодо вітань на День вчителя

Повʼязані теми:

Наступна публікація