Порошенко попередив декларантів про перевірку готівки: Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші

Порошенко попередив декларантів про перевірку готівки: Де ти, голубе сизий, взяв ці гроші

Фото: УНІАН

Глава держави запропонував розширити список тих, хто повинен вказати свої доходи.

Президент України Петро Порошенко звернувся до декларантів, які вказали у документах велику кількість готівки, та пообіцяв перевірити вказані дані.

За словами глави держави, електронне декларування дасть можливість чиновникам пояснити походження нажитого майна.

"Багато з тих, хто подавав декларації, приписали собі кеш, думаючи, що це нульова декларація і це потім дозволить їм уникнути перевірок. Але ключова позиція - це підвести риску того, що вони робили 25 років.  Це (декларування - Ред.) дасть їм можливість пояснити "де ти, голубе сизий, взяв ці гроші", - наводить Ліга.net слова Порошенка.

За його словами, е-декларування є важливим кроком і президент мав задекларувати все - "від подушок на дивані до чашок на кухні".

"Боротися треба не з багатими, як дехто думає, а зі злочинцями, які беруть квартири, машини, дачі, вілли, літаки, перебуваючи весь час на державній службі", - наводить цитату глави держави його прес-служба. 

Порошенко пообіцяв, що всі сумнівні дані з декларацій політиків та чиновників перевірять та припустив розширення списку осіб, які мають декларувати своє майно. Ініціативу декларувати майно військових він не підтримав. 

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко оприлюднив електронну декларацію про доходи за 2015 рік. Окрім мільйонних заробітків він вказав у документі будинок в елітному селищі Козин, дві квартири у Києві та одну у Вінниці. Також у Порошенка понад сотні компаній. 

Фото: ТСН.ua

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація