Порошенко попередив, що без нового уряду не буде кредиту від МВФ

Порошенко попередив, що без нового уряду не буде кредиту від МВФ

Фото: Reuters

Дедлайн для зміни уряду - 31 березня.

Якщо депутати не зможуть призначити новий уряд, то Україна залишиться без 1 млрд доларів від МВФ та оборонної програми від США.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі із депутатами фракції БПП, передає "Українська правда" з посиланням на джерело.

"У США чекають на Україну, але ми маємо знайти сили і обрати новий уряд. Мова йде про 1 млрд кредитних гарантій МВФ у разі призначення нового уряду, нову програму щодо оборони держави, що затверджена в Конгресі. Не буде рішення - не матимемо гарантій МВФ і програми", - додав він.

За його словами, існує великий ризик дострокових виборів і він наближується з кожною хвилиною.

"Ми одна команда, рішення має приймати не тільки прем'єр-міністр, а спільно. Місяць немає уряду. Не працює уряд, депутати, окрім тих, хто під АП мітингує замість того, щоб працювати", - сказав Порошенко, натякаючи на Найєма та Лещенка.

На засіданні фракції було названо дедлайн щодо зміни уряду — 31 березня, а генпрокурора Віктора Шокіна у відставку мають відправити 29 березня.

Нагадаємо, 12-й позачерговий з'їзд партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" рекомендував фракції "БПП" підтримати кандидатуру чинного спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра України.

Як відомо, деякі представники БПП заявили, що кандидатуру Гройсмана на засіданні фракції не погоджували.

В останні тижні йдуть активні переговори щодо нового поділу влади і призначення на ключові посади. Сильно хитається крісло під прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком.

16 лютого парламент не зміг відправити у відставку Кабмін на чолі з Арсенієм Яценюком. "За" проголосували 194 народних обранці.

Міністр фінансів Наталія Яресько також висунула свою кандидатуру на посаду глави Кабміну. Вона заявила, що має намір зібрати уряд технократів.

В АП вирішують долю коаліції, уряду та Генпрокурора

В АП вирішують долю коаліції, уряду та Генпрокурора

Повʼязані теми:

Наступна публікація