Порошенко попросив Байдена посилити санкції проти Росії

Порошенко попросив Байдена посилити санкції проти Росії

Фото: Reuters

У телефонній розмові йшлося про ситуацію в Криму та на Донбасі.

Санкції проти РФ мають бути посилені. Таке побажання висловив президент України Петро Порошенко в телефонній розмові з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Як повідомляє прес-служба глави української держави, американський посадовець привітав співрозмовника зі звільненням Надії Савченко. Байден наголосив на величезній роботі Порошенка задля повернення полонянки до України.

Український лідер у відповідь підтримав рішення держав "Великої сімки" щодо продовження санкцій проти Росії за агресію проти України. Президент також відзначив необхідність посилення санкцій через системне переслідування і порушення прав кримських татар та українців в окупованому Росією Криму.

Під час розмови також порушувалася тема розвитку ситуації на Донбасі. Порошенко і Байден відзначили погіршення безпекової складової в регіоні.

Віце-президент США привітав перші реформаторські кроки Кабінету міністрів та Генеральної прокуратури України.

Тим часом у відповідь на політику західних держав керівник російського уряду Дмитро Медведєв доручив підготувати проект рішення про подовження продуктового ембарго для країн ЄС до кінця 2017 року.

Зняття санкцій з Росії можливе в разі виконання нею "Мінських домовленостей"

Зняття санкцій з Росії можливе в разі виконання нею "Мінських домовленостей"

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
"Український" скандал у Вашингтоні
Наступна публікація