Порошенко пояснив присутність на переговорах у Берліні "санкційного" Суркова

Порошенко пояснив присутність на переговорах у Берліні "санкційного" Суркова

Фото: Getty Images

Глава української держави наголосив, що представників бойовиків з окупованих територій Донбасу у Берліні не було.

Президент України Петро Порошенко пояснив присутність під час переговорів лідерів країн "нормандської четвірки" у Берліні внесеного Європейським Союзом до санкційного списку помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова видачею йому одноразової візи.

Про це пише УНІАН.

Таким чином глава української держави відповів на питання про те, чи підтримувались у Берліні під час переговорів "нормандської четвірки" контакти з представниками бойовиків.

"Їм заборонено заїжджати на територію Європейського Союзу", - наголосив Порошенко. "А ті, хто заїжджали - це були разові візи", - пояснив президент. Порошенко повторив, що представників бойовиків з окупованих територій Донбасу у Берліні не було.

"Це "нормандський формат". В рамках "нормандського формату" у нас інших представників не існує", - сказав Порошенко.

Речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт підтвердив, що помічник президента Росії Владислав Сурков, який перебуває під санкціями Європейського союзу, прибув на зустріч у "нормандському форматі" до Берліна відповідно до правил ЄС.

Нагадаємо, що депутат Європейського парламенту Ребекка Гармс попросила високого представника ЄС із питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріку Могеріні пояснити, чому помічник президента РФ Владислава Сурков був присутній на зустрічі у Берліні, хоча він внесений до санкційного списку ЄС і йому заборонено в'їжджати в країни Євросоюзу.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація