Порошенко призначив головою Запоріжжя екс-митника, якого звинувачували у зв'язках із Хорошковським

Порошенко призначив головою Запоріжжя екс-митника, якого звинувачували у зв'язках із Хорошковським

Фото: pravda.in.ua

Костянтин Бриль - неоднозначна фігура в політиці.

Петро Порошенко призначив Костянтина Бриля головою Запорізької облдержадміністрації.

Про це президент України повідомив сьогодні в Запоріжжі, де він перебуває з робочою поїздкою, пише УНІАН

За його словами, рішення ухвалене, тому що Бриль - "людина з високим рівнем відповідальності". "Подання на його призначення було одним із найперших рішень нового уряду України", - додав він.

Як вдалось з'ясувати з відкритих джерел в Інтернеті, Бриль має неоднозначну політичну біографію. Так, у 2008 році генерал митної служби Микола Салагор звинуватив Бриля в тому, що той сприяв ліквідації Вадул-Сиретської митниці. Також він заявив, що теперішній голова Запорізької області був наближений до скандального екс-очільника української митниці Валерія Хорошковського, якого призначили на посаду 24 грудня 2007 року. Саме за Хорошковського Бриля призначили директором Департаменту власної безпеки Державної митної служби України.

Крім того, Салагор тоді заявив виданню УНІАН, що на той час перший віце-прем'єр-міністр України Олександр Турчинов назвав дії Бриля "некваліфікованими" через ліквідацію митниці на Буковині. "До речі, на останній колегії в Києві, яка відбулася 21 жовтня (2008 року), ми зрозуміли, що у пана Бриля виникли серйозні проблеми з законом. Митники Одеси та Іллічівська його прямо звинуватили в тому, що на кожен морський контейнер він установив власну "мито" - 200 доларів. А таких контейнерів щодня - тисячі. Якщо це все порахувати, то за певний період часу це мільйони доларів", - повідомив Салагор.

Також відомо, що у 2010 році Костянтин Бриль перейшов на роботу в СБУ. Через кілька місяців Віктор Янукович призначає Валерія Хорошковського головою Служби безпеки. Загалом Бриль пропрацював у відомстві сім місяців, а потім став радником голови Київської облдержадміністрації Анатолія Присяжнюка. Згодом його призначили заступником начальника управління з питань внутрішньої політики Київської ОДА.

Повʼязані теми:

Наступна публікація