Порошенко вперше прокоментував сварку між Саакашвілі та Аваковим

Порошенко вперше прокоментував сварку між Саакашвілі та Аваковим

Глава держави додав, що це він запросив до України міжнародну команду реформаторів / Фото: Сайт президента України

Настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ, - зауважив президент.

Президент України Петро Порошенко не зміг обійти мовчанкою інцидент поміж головою Одеської ОДА Міхеілом Саакашвілі та очільником МВС Арсеном Аваковим, який стався в понеділок на Національній раді реформ.

"Дискусія на цьому майданчику часто виходить гострою й гарячою. Але в Нацраді, як ніде, неприпустимі груба лайка та образи, - особливо ті, які мають ксенофобський підтекст, зачіпають національну гідність людини, ставлять під сумнів її український патріотизм, пропонують комусь "забиратися з України геть", - зауважив Порошенко.

Глава держави додав, що це він запросив до України міжнародну команду реформаторів.

Президент наголосив, що не хоче, щоб ані державні службовці, ані народні депутати не брали участі у подібних "виставах". Мовляв, настав час від антикорупційних шоу переходити до антикорупційних справ.

Нагадаємо, що раніше у Порошенка відмовились публікувати відео сутички Авакова і Саакашвілі.

Як повідомлялося раніше, 14 грудня під час засідання Нацради реформ Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков хлюпнув в обличчя водою голові Одеської ОДА Михеілу Саакашвілі. Очільник МВС запевняв, що очільник Одещини "втратив над собою контроль і зірвався на істерику". Сутичка сталася після того, як очільник міністерства поцікавився у глави ОДА інформацією про їхнє спілкування із російським олігархом Дмитро Мазепіним з приводу Одеського припортового заводу

Натомість нардеп Сергій Лещенко повідомляв, що сварка почалася після того, як Саакашвілі закінчив доповідь, і Аваков висловив претензії, що глава Одеської ОДА виступав не так запально, як на телеефірах. Арсеній Яценюк назвав Саакашвілі "гастролером" і слідом за міністром закликав його "забиратися геть з України".

Саакашвілі, своєю чергою, висловив думку, що Аваков жбурнув у нього склянкою з водою через розслідування корупційної схеми на Одеському припортовому заводі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація