Порошенко розповів про досвід України, який може згодитися НАТО

Порошенко розповів про досвід України, який може згодитися НАТО

Фото: Сайт президента України

За його словами, Росія цілеспрямовано посилює нестабільність там, де це можливо, сподіваючись розколоти Захід.

Сьогодні, 8 липня, президент Петро Порошенко заявив, що колективна безпека НАТО може виграти від українського досвіду війни з Росією.

Як пише "Укрінформ", про це президент написав у статті для Wall Street Journal.

Український президент зазначає, що російська агресія на східному фланзі території НАТО є агресією не тільки проти України, але і проти західного світу.

"Але в жодної країни-члена НАТО немає реального досвіду ведення бойових дій проти сучасної російської армії. В України такий досвід є", – написав Порошенко, додавши, що на Донбасі Кремль веде війну на виснаження, постійно порушує умови Мінської угоди про припинення вогню, проте при цьому діє дуже обережно, щоб не спровокувати серйозної реакції з боку світової спільноти.

"Поки Кремль спроможний розпалювати невеликі пожежі в окремих регіонах, таких як Донецька і Луганська області, він використовуватиме їх як інструмент тиску і залякування інших країн", – вважає Порошенко, закликаючи, посилювати тиск на агресора, поки Кремль не виконає умови Мінських угод, не відмовиться від незаконної та нелегітимної анексії Криму і не почне дотримуватися норм права.

Він зазначив, що Росія цілеспрямовано посилює нестабільність там, де це можливо, сподіваючись розколоти Захід і домогтися своїх геополітичних цілей, тому Україна і НАТО потрібні одне одному.

"Тільки поглиблене партнерство НАТО і України забезпечить стабільність в Україні, у Східній Європі, на Чорному морі і в трансатлантичному регіоні в цілому. Підтримка НАТО – це необхідна складова рішення військових проблем і подолання загроз безпеці в Україні", – резюмує Порошенко.

Нагадаємо, що саміт учасників Північноатлантичного Альянсу у Варшаві збере 18 президентів, 21 прем'єр-міністра, 39 міністрів оборони всіх 28 країн-членів НАТО і 26 держав-партнерів. У столиці Польщі зараз безпрецедентні заходи безпеки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація