Порошенко сьогодні зустрінеться із Москалем - ЗМІ

Порошенко сьогодні зустрінеться із Москалем - ЗМІ

Фото: tsn.ua

Москаль закликав звільнити його з посади губернатора Закарпаття через призначення нового начальника митниці регіону.

У суботу, 7 травня, президент Петро Порошенко проведе зустріч з головою Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадієм Москалем, який заявив про безстрокову відпустку і закликав звільнити його з посади губернатора.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиданням на інформоване джерело.

"Зустріч відбудеться ввечері, буде обговорюватися ситуація в Закарпатській області", - розповів співрозмовник агентства.

Нагадаємо, що 6 травня голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль направив звернення до прем'єр-міністра України Володимиру Гройсману із закликом передати президенту Петру Порошенку подання про його звільнення.

Відповідне рішення Москаль прийняв у зв'язку з неузгодженою з ним зміною начальника Закарпатської митниці, яка, на його думку, була зроблена в інтересах "сигаретної мафії", що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС.

"Сьогодні Колеснікова знімають із посади начальника Закарпатської митниці не за роботу, а за політичні торги між народним депутатом України Хомутинником, його "правою рукою" Скоробагачем і прем'єр-міністром України Гройсманом. Ціна питання – збереження на посаді голови ДФС Романа Насірова, контроль над Закарпатською митницею і розстановка тут своїх керівних кадрів, а також контроль над Закарпатською областю. Це своєрідна плата за підтримку кандидатури Гройсмана у Верховній Раді на посаду прем'єр-міністра, а також за подальші позитивні голосування за урядові законопроекти", - додають у Москаля. 

Гройсман, своєю чергою, пообіцяв звернутися до СБУ і НАБУ з вимогою перевірити наведені Москалем дані про контрабанду і заявив, що не подаватиме подання про відставку глави ОДА. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація