Порошенко та фракція БПП терміново збираються на засідання

Порошенко та фракція БПП терміново збираються на засідання

Фото: Сайт президента України

Президент призначив зустріч на сьогодні.

Сьогодні, 17 лютого, відбудеться засідання фракції "Блоку Петра Порошенка" з самим президентом Порошенком.

Як повідомила нардеп БПП Ірина Фриз, засідання призначене на 17 годину.

"Фракція попросила зустрічі з президентом, і президент дав підтвердження", - зазначила народний депутат у коментарі для "Інтерфакс-Україна".

За словами депутата, на засіданні хочуть обговорити ситуацію з незадовільною роботою Кабінету міністрів, а також погодити звернення до уряду із пропозицією добровільно піти у відставку.

Видання "Главком" з посиланням на власні джерела зазначає, що на засіданні обговорюватимуть відставку Генпрокурора Віктора Шокіна.

Нагадаємо, Верховна Рада не змогла відправити уряд Арсенія Яценюка у відставку, хоча до цього визнала незадовільною його роботу. Відповідна постанова набрала всього 194 голоси.

17 лютого "Самопоміч" не прийшла на засідання Верховної Ради через провал голосування за відставку уряду. У партії наголосили, що в Україні "відбувся цинічний урядовий переворот за участю президента, прем'єра, клептократичної частини коаліції та олігархічного блоку". Також не прийшла на засідання фракція "Батьківщини", яка на додаток і вийшла з коаліції через незгоду із діючим урядом.

Раніше президент України Петро Порошенко закликав Арсенія Яценюка подати у відставку. Він запропонував переформатувати склад уряду на основі діючої коаліції у складі "БПП", "Народного фронту", "Самопомочі" і "Батьківщини". Порошенко переконаний, що призначення в Кабмін повинні проходити за участю і підтримки всіх фракцій коаліції на технократичній реформаторської основі з фахівців, позбавлених політичних впливів і лобістських інтересів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація