Порошенко відповів на закиди про парад та Іловайську трагедію

Порошенко відповів на закиди про парад та Іловайську трагедію

Фото: Сайт президента України

Президент не бачить зв'язку між подіями та націлений проводити марш і цього року.

Президент України Петро Порошенко відреагував на критику ідеї провести в Києві на День Незалежності військовий парад. Глава держави запевнив, що марш відбудеться, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

На його думку, це дасть можливість висловити повагу військовим і зміцнити патріотизм.Із фронту жодну техніку задля маршу по Хрещатику не відкличуть. Напередодні 24 серпня військові на Донбасі отримають нову техніку, запевнив президент.

Дискусія про доречність параду точиться, відколи два роки тому за день до столичного параду розпочалося загострення на сході. У так званому "іловайському котлі" загинули лише за офіційною інформацією 365 українських військових і майже 200 зникли безвісти. Однак глава держави таких аргументів не сприймає. "У нас трагедія відбулася не тому, що ми парад проводили, а тому, що агресор вторгся на нашу землю. Спроба знайти будь-які інші причини – це перекладання з хворої голови на здорову", - відрізав Порошенко.

Як уже повідомлялося, 25-у річницю незалежності України у Києві відзначатимуть масштабним парадом, в якому буде задіяно близько 200 одиниць військової техніки. У параді також візьмуть участь демобілізовані бійці АТО, однак як саме це відбуватиметься - поки що невідомо.

Порошенко відреагував на дискусії, щодо проведення військового параду на День Незалежності

Порошенко відреагував на дискусії, щодо проведення військового параду на День Незалежності

Повʼязані теми:

Наступна публікація