Порошенко вирушає до Франції: зустріч із Олландом та ймовірний візит на Євро-2016

Порошенко вирушає до Франції: зустріч із Олландом та ймовірний візит на Євро-2016

Фото: Reuters

Остаточне рішення, чи варто президенту дивитися матч української збірної на стадіоні, ще не прийнято.

Безпека на Донбасі, виконання Мінських угод та санкції проти Росіі обговорить сьогодні президент Петро Порошенко у Франції.

Як йдеться у сюжеті ТСН.Ранок, у ході робочого візиту глава держави зустрінеться з президентом Франсуа Олландом і можливо встигне на останню гру нашої збірної на Євро-2016.

Перша і головна зустріч українського президента пройде в Єлисейському палаці. Президент Франціі Франсуа Олланд очікує на Петра Порошенка опівдні за київським часом. Глави держав проведуть двосторонні переговори, після чого заплановані заяви для преси, однак без питань від журналістів.

Очікують, що головними темами переговорів буде ситуація на Донбасі та виконання Мінських домовленостей. А санкції проти Росії Петро Порошенко обговорить з головами обох палат французького парламенту.

Напередодні глава МЗС Франції Жан-Марк Еро заявив, що економічні санкції проти Росії будуть продовжені ще на півроку. Це рішення має приймати Європейська Рада в Брюсселі після обговорення, а не автоматично.

Після зустрічей в Парижі Порошенко може вирушити в Марсель на останній матч української збірної проти Польщі. Там глава держави мав би нагоду поспілкуватися з президентом Польщі Анджеєм Дудою. Однак остаточне рішення, чи варто президенту дивитися матч української збірної на стадіоні, ще не прийнято.

Нагадаємо, що глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер впевнений, що в червні санкції проти Росії будуть продовжені. Мовляв, Мінські угоди слід виконувати - чим більше будуть виконуватися Мінські угоди, тим менше буде санкцій.

Повʼязані теми:

Наступна публікація