Порошенко вирушив до Ради на розгляд суддівських законів

Порошенко вирушив до Ради на розгляд суддівських законів

Фото: Сайт президента України

За його словами, правда і справедливість не можливі без проведення судової реформи та закликав усіх підтримати зміни до Конституції.

Президент України Петро Порошенко вирушив до Верховної Ради, де сьогодні, 2 червня, депутати розглядатимуть зміни до Конституції в частині правосуддя.

Як повідомила прес-служба глави держави, туди він вирушає після п'ятого Національного молитовного сніданку, пише УНІАН.

Порошенко висловив свої сподівання, що відтепер присутність президента на молитовних сніданках стане доброю традицією.

"Молитовні сніданки за участю представників релігійних організацій, державних діячів, політиків, урядовців, громадських лідерів, бізнесменів, є доброю та багаторічною традицією в багатьох демократичних країнах. І тепер ця традиція приживається й у нас, в Україні, в найдраматичніші часи нашої новітньої історії", - повідомили у прес-службі президента України.

Президент також звернувся до присутніх керівників парламентських фракцій та народних депутатів наголосивши, що правда і справедливість не можливі без проведення судової реформи та закликав їх підтримати зміни до Конституції України на сьогоднішньому засіданні Верховної Ради.

"Від вас вирушаю до Верховної Ради, де сьогодні відбудеться доленосне голосування. Я бажаю голові Верховної Ради, прем'єр-міністру України, народним депутатам, лідерам фракцій мудрості і єдності. Впевнений в тому, що кожен з нас твердо пам'ятає про свій обов'язок перед українським народом. І після молитви вони зараз повернуться до парламенту і підтримають зміни до Конституції", - цитує слова президента прес-служба глави держави.

Нагадаємо, сьогодні, 2 червня, на черговому пленарному засіданні Верховна Рада розгляне "суддівське питання". Зокрема, буде розглянутий проект Закону про внесення змін до Закону України "Про забезпечення права на справедливий суд" (щодо забезпечення прав суддів, які обіймають посади у судах, що припинили роботу у зв'язку із стихійним лихом, військовими діями, проведенням антитерористичної операції).

Як зазначили в офісі віце-прем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, "проект закону закладе фундамент нової системи правосуддя для європейської України – системи деполітизованої та незалежної, з чесними, професійними та справедливими суддями".

У Верховні Раді планують багато змін

У Верховні Раді планують багато змін

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація