Порошенко висловив розчарування главі французьких Нацзборів через резолюцію щодо санкцій проти РФ

Порошенко висловив розчарування главі французьких Нацзборів через резолюцію щодо санкцій проти РФ

Порошенко і Барлотон / Фото: Сайт президента України

Він наголосив, що розраховує на подальшу солідарність та єдність Європейського Союзу.

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з головою Національних зборів (асамблеї) Франції Клодом Бартолоном. У розмові з ним глава держави висловив розчарування рішенням нижньої палати французького парламенту щодо санкцій проти Росії, повідомляє прес-служба президента.

Він наголосив, що розраховує на подальшу солідарність та єдність Європейського Союзу у питанні підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. 

Порошенко закликав парламентарів Франції сприяти ухваленню рішення щодо запровадження безвізового режиму Європейським Союзом для українських громадян вже найближчим часом й запросив Бартолона здійснити візит до України.

Нагадаємо, 28 квітня нижня палата парламенту Франції – Національна асамблея – підтримала рекомендаційну резолюцію із закликом до уряду виступити за зняття економічних санкцій проти Росії. Вона не зобов'язує владу до конкретних дій.

Після цього український парламент закликав Сенат Франції засудити порушення Росією міжнародного права та сприяти тиску на неї. 

8 червня Сенат Франції ухвалив резолюцію з проханням до уряду країни поступово згорнути санкції, які були введені Європейським Союзом проти Росії. За відповідне рішення проголосували 302 депутати, проти – 16.

Повʼязані теми:

Наступна публікація