Порошенко вперше прокоментував пожежу на "Інтері" та доручив ГПУ взяти справу на контроль

Порошенко вперше прокоментував пожежу на "Інтері" та доручив ГПУ взяти справу на контроль

Фото: Reuters

Глава держави закликав силовиків не допускати ескалації насильства. 

Президент України Петро Порошенко доручив генпрокурору Юрію Луценку взяти на особистий контроль справу щодо пожежі в будівлі офісу телеканалу "Інтер".

"Я доручив Генеральному прокурору взяти розслідування під особистий контроль, бо залишається багато запитань", - наводить слова глави держави його прес-служба.

Також Порошенко доручив Авакову докласти максимальних зусиль для забезпечення правопорядку на вулицях Києва і в цілому в Україні і тримати ситуацію на контролі.

На думку президента, патріотичні українці не мають ніякого відношення до підпалу будівлі.

"Неприпустимо, щоб хтось вривався (до будівель – Ред.), підпалював - я впевнений в тому, що це не має жодного відношення до патріотів. Сьогодні це не менш, або навіть більше шкодить Україні, ніж будь-які контакти з провокаторами", - додав Порошенко.

Також він наголосив на тому, що українські силові відомства не мають допускати ескалації насильства. Своєю чергою, дії ЗМІ мають оцінюватися в рамках закону.

"Разом з тим є абсолютно неприпустимою реалізація сценарію держави-агресора, коли через фінансування з Російської Федерації окремі засоби масової інформації намагаються дестабілізувати внутрішньополітичну ситуацію в Україні. Але реагування на це має бути в абсолютно законний спосіб", - висловив думку Порошенко.

Він закликав секретаря РНБО Олександра Турчинова скоординувати дії із парламентом щодо законодавчого забезпечення захисту інтересів у сфері нацбезпеки, в галузі стратегічних комунікацій і інформаційної безпеки держави.

Окрім того, він додав, що СБУ має забезпечити відповідне інформаційне і аналітичне забезпечення.

Нагадаємо, напередодні від пожежі постраждало приміщення "Інтера" на вулиці Щусєва. Саме звідти велося інформаційне мовлення. До пожежі декілька чоловік підпалили під офісом телеканалу шини і скандували "Інтер — агент Москви".

Протестувальники спочатку запалили шини біля входу у будівлю, потім, як стверджують працівники "Інтеру", пронесли вогонь усередину.

Міністерство внутрішніх справ розглядає дві основних версії пожежі — підпал або провокація. Про це заявив радник міністра-Зорян Шкіряк. Також чиновник стверджує, що слідчим не надають відео із камер спостереження, у приміщеннях телеканалу, а на Інтері своєю чергою кажуть, що до збору доказів нацполіція поставилася халатно.

Унаслідок пожежі редакція новин, студія та приймальня вигоріли вщент.

5 вересня, наступного дня після пожежі "Інтер" загородили парканом і колючим дротом

Головне приміщення телеканалу "Інтер" узяли під посилену охорону

Головне приміщення телеканалу "Інтер" узяли під посилену охорону

Повʼязані теми:

Наступна публікація