Порошенко вперше поговорив із британським прем'єром Мей про санкції та невизнання анексії Криму

Порошенко вперше поговорив із британським прем'єром Мей про санкції та невизнання анексії Криму

Фото: Reuters

Глава держави запросив Терезу Мей відвідати Україну з візитом.

Президент України Петро Порошенко вперше зателефонував новопризначеному прем'єру Великої Британії Терезі Мей.

Про це повідомили у прес-службі президента України.

"Співрозмовники обговорили актуальні питання двосторонньої та міжнародної співпраці в контексті рішення Великої Британії про вихід з ЄС", - йдеться у повідомленні.

Президент України також висловив вдячність британському Уряду за тверду позицію на підтримку суверенітету та територіальної цілісності України.

Як зазначили у відомстві, Тереза Мей підтвердила, що позиція Великої Британії щодо санкцій проти Росії незмінна: санкції мають залишатися, поки не буде повністю виконано Мінські домовленості.

"Глава Уряду Великої Британії також наголосила на твердій відданості політиці невизнання анексії Криму з боку Росії", - додали у прес-службі.

Сторони висловили зацікавленість у розширенні економічної співпраці між Україною та Британією.

Під час розмови також обговорювалися питання продовження британської фінансової та експертної допомоги у впровадженні реформ в Україні та тренуванні Збройних Сил України.

Глава держави запросив Терезу Мей відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, Велика Британія визначилась з новим прем'єр-міністром: країну з 13 липня очолила міністр внутрішніх справ Тереза Мей. У колах британських політичних оглядачів та експертів її порівнюють із "залізною леді" Маргарет Тетчер та називають британською відповіддю Ангелі Меркель. Все про новопризначеного прем'єра можете дізнатися за цим посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація