Порошенко вважає, що Ердоган не вибачався за збитий російський літак

Порошенко вважає, що Ердоган не вибачався за збитий російський літак

Фото: Сайт президента України

Президенти України і Туреччини провели телефонну розмову.

Президент України Петро Порошенко вважає, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган не вибачався перед Кремлем за збитий російський літак Су-24.

"Наскільки я прочитав це повідомлення, мова йшла про співчуття родині загиблого, і я вважаю, що це – абсолютно зрозуміла позиція президента Туреччини", - сказав Порошенко журналістам у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

Глава української держави розповів, що провів телефонну розмову з Ердоганом, в ході якої вони обговорили перспективи подальшого співробітництва між Україною та Туреччиною.

Порошенко сказав, що розмова відбулася за ініціативи турецького президента. Лідери країн домовилися, що всі існуючі проекти між Україною і Туреччиною будуть продовжені і розширені.

Нагадаємо, російські ЗМІ перекрутили слова президента Туреччини, мовляв, у листі до Володимира Путіна він попросив вибачення за збитий бомбардувальник Су-24. Ця інформація швидко поширилася в Мережі з посиланням на офіційний сайт президента Російської Федерації.

Однак, після оприлюднення повного змісту листа, стало відомо, що Реджеп Ердоган просив вибачення не у Володимира Путіна, а в сім'ї загиблого пілота.

Загострення відносин між Туреччиною та РФ сталося після того, як поблизу кордону з Сирією турецький винищувач збив російський бомбардувальник. Один пілот тоді загинув - його застрелили сирійські повстанці.

Повʼязані теми:

Наступна публікація