Порошенко закликав малайзійський бізнес "гнути бамбук" в Україні

Порошенко закликав малайзійський бізнес "гнути бамбук" в Україні

Фото: Сайт президента України

Петро Порошенко прибув до Малайзії з офіційним візитом

 Президент України Петро Порошенко прибув до Малайзії для обговорення перспективи посилення співробітництва між країнами.

Про це йдеться на офіційному сайті президента України.

Порошенко наголосив, що зараз вдалий час  для малайзійських інвесторів прийти в Україну, адже тут "існують значні можливості в різних секторах економіки". Він наголосив на таких сферах, як сільське господарство, інформаційні технології, космос та авіація, оборонно-промисловий комплекс, високотехнологічне виробництво.

"Плануємо масштабну приватизацію державних підприємств на прозорій і конкурентній основі та реформу корпоративного управління", - зазначив президент та додав, що перелік цих об'єктів, зокрема, включає енергетичні компанії, порти та хімічні підприємства, залізничні, транспортні та авіаційні компанії тощо.

Під час візиту Порошенко ознайомив представників малайзійського бізнесу зі стратегією реформування України, зокрема, із першими результатами реформ та підкреслив, що з 2012 року Україна вже піднялася на 56 позицій в рейтингу ведення бізнесу.

"Угода між Україною та ЄС про зону вільної торгівлі відкриває величезні можливості для інвесторів, і ми хотіли б запросити Вас скористатися ними. Україна могла б стати воротами для малайзійського бізнесу на ринок ЄС", - зазначив голова держави.

У ході розмови Порошенко нагадав малазійське прислів'я та прирівняв Україну до паростка.

"Гни бамбук, поки він паросток - зелений і росте." Україна також "паросток". І саме сьогодні треба інвестувати в Україну", - сказав він.

Глава держави також відзначив зацікавленість в отриманні досвіду малайзійських компаній в сфері передових інновацій та висловив сподівання, що найближчим часом почне працювати українсько-малайзійський торговий комітет.

Повʼязані теми:

Наступна публікація