Росія погоджується на збройну поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі - Порошенко

Росія погоджується на збройну поліцейську місію ОБСЄ на Донбасі - Порошенко

Фото: ОБСЄ

Завданнями цієї місії стане забезпечувати безпеку, підготовку і проведення виборів.

Президент України Петро Порошенко заявив, що російська сторона погоджується на розміщення на Донбасі поліцейської збройної місії ОБСЄ.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже радий, що ця тверда позиція української сторони зараз підтримана нашими партнерами в "нормандському форматі", партнерами в США і нарешті ми бачимо, що Росія погоджується на цей формат. Думаю, що у нас це повинно вийти", - зауважив він.

Президент наголосив, що, не дивлячись на зусилля СММ ОБСЄ, обстріли, особливо в Авдіївці, Мар'їнці та в окремих ділянках Луганської області тривають. Порошенко також заявив, що абсолютна більшість порушень - це відповідальність окупаційних військ. Тому повинна бути введена спеціальна нова поліцейська озброєна місія, яка зможе забезпечити безпеку і захистити себе.

Порошенко зазначив, що завданнями цієї місії стане забезпечувати безпеку, підготовку і проведення виборів, а також передачу влади новообраним представникам Донбасу.

Нагадаємо, що 9 квітня, п'ять членів спеціальної місії ОБСЄ потрапили під обстріл у селі Жованка поблизу Зайцевого, за півсотні кілометрів на північний схід від Донецька. Ніхто не постраждав. 

Ця місцевість підконтрольна українським військовим. Патруль супроводжував представник від Збройних сил України у Спільному центрі з контролю і координації за припиненням вогню (СЦКК).

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація