Порошенко запропонував волонтеру стати заступником міністра охорони здоров'я

Порошенко запропонував волонтеру стати заступником міністра охорони здоров'я

Фото: Facebook / Петро Порошенко

Глава держави звернувся із відповідним проханням до уряду.

Президент України Петро Порошенко запропонував волонтеру Уляні Супрун стати заступником міністра охорони здоров'я.

Про це глава держави повідомив у Facebook.

"В Україні медична галузь завжди була символом корупції: у фармакології, медичних послугах, у закупівлі медичного обладнання та будівництві нових лікарень. Лише якісні та ефективні зміни повернуть довіру людей. З огляду на це запропонував волонтеру Уляні Супрун стати заступником міністра охорони здоров'я. Уляна має безцінний досвід реформи військової медицини, завдяки чому наші воїни отримали забезпечення ліками, аптечками, послугами медиків. Але зараз перед нею стоїть більш амбітне завдання - розробка та затвердження стратегії реформування галузі охорони здоров'я. Звернувся до уряду з проханням призначити Уляну Супрун на посаду заступника міністра охорони здоров'я", - зауважив очільник держави у соціальній мережі.

Як повідомлялося, заступника міністра охорони здоров'я затримали працівники СБУ в маєтку за 7 мільйонів гривень. Вдень Василишина відсторонили від роботи в уряді. Прокуратура міста Києва просила Дніпровський райсуд заарештувати підозрюваного в хабарництві та призначити заставу в 5 млн гривень. Водночас керівник спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький попередив, що справа проти заступника міністра може розвалитися через недотримання підслідності та процедурних питань.

Василишина затримали на хабарі в ніч проти 8 липня у заміському будинку його дочки на столичних Осокорках. Він отримав 900 дол. та 38 тис. грн. Також було затримано директора урологічного центру Олександрівської клінічної лікарні, який був посередником у оборудках. Раніше Василишин очолював цю лікарню. Голова СБУ Василь Грицак на брифінгу повідомив, що лише з цього центру Василишин отримував від 50 до 100 тис. грн щотижня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація