Порошенко запропонував Яценюку негайно збільшити зарплати військовим

Порошенко запропонував Яценюку негайно збільшити зарплати військовим

Порошенко звернувся до глави українського уряду Арсенія Яценюка з пропозицією негайно розглянути питання щодо збільшення зарплат військових / Фото: Reuters

Про це йдеться в листі глави держави.

Президент Петро Порошенко звернувся до глави українського уряду Арсенія Яценюка з пропозицією негайно розглянути питання щодо збільшення розмірів посадових окладів та окладів за військовими званнями військовослужбовців, які воюють з російським агресором.

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

Порошенко запропонував "збільшити виплати воїнам, ураховуючи важливість завдань щодо оборони країни від російської агресії, захисту її суверенітету та територіальної цілісності, що виконуються військовослужбовцями в умовах безпосередньої загрози їх життю та здоров'ю, а також з метою уникнення диспропорції між розмірами грошового забезпечення військовослужбовців та представників інших силових відомств".

Президент також запропонував невідкладно визначитися щодо упорядкування виплат грошової винагороди військовослужбовцям, які безпосередньо беруть участь у виконанні завдань у районі проведення антитерористичної операції.

"Порушене питання прохання опрацювати в межах видатків, передбачених у Державному бюджеті України на 2016 рік на зазначені цілі", – йдеться в листі президента.

Нагадаємо, 11 січня Порошенко повідомив, що зарплата військових-контрактників та офіцерів зросте вже у січні 2016 рокуЗа словами Порошенка, грошове забезпечення для військових за контрактом зросте у понад 2 рази і для офіцерів військової ланки - вдвічі.

Повʼязані теми:

Наступна публікація