Порошенко заявляє, що в понеділок ЄС продовжить санкції проти Росії

Порошенко заявляє, що в понеділок ЄС продовжить санкції проти Росії

Порошенко анонсував продовження санкцій проти Росії на понеділок. / Фото: Сайт президента України

У Брюсселі офіційно оголосять про продовження санкцій.

У понеділок, 21 грудня, Євросоюз офіційно оголосить про продовження санкцій проти Російської Федерації.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Інтер" заявив президент України Петро Порошенко.

"У п'ятницю Рада ЄС прийняла рішення про безумовне продовження санкцій до 31 липня 2016 року - це формат єдності ЄС і солідарності з Україною. У понеділок в Брюсселі буде офіційне оголошення цього важливого для України рішення", - сказав президент.

За його словами, рішення про продовження санкцій буде офіційно оголошено о 13:00. Санкції будуть продовженні до 31 липня 2016 року.

Нагадаємо, у кінці лютого - початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту РФ війська без розпізнавальних знаків окуповували Кримський півострів. Також було створено збройне формування з російських "козаків", яке називало себе "самооборона Криму".

16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов псевдореферендум про статус півострова, за сфальсифікованими результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала. У зв'язку з цим Захід ввів санкції проти Криму та Росії.

Пізніше президент РФ Володимир Путін у фільмі "Крим. Шлях на Батьківщину" зізнався, що операція по анексії півострова була спланованою і розроблялася в його кабінеті.

Європейські санкції проти Росії домовилися подовжити

Європейські санкції проти Росії домовилися подовжити

Повʼязані теми:

Наступна публікація