Порошенко зустрівся з родинами українців, що знаходяться в полоні бойовиків

Петро Порошенко підкреслив, що звільнення заручників залежить напряму від Російської Федерації.

Президент України Петро Порошенко зустрівся з родинами українців, що знаходяться в полоні у проросійських бойовиків.

Про це інформує сайт глави держави.

Під час зустрічі президент Петро Порошенко поінформував мам і дружин заручників про перебіг переговорного процесу звільнення заручників. За словами президента, зустріч з мамами та дружинами полонених готувалась давно і для нього дуже важливо надати конкретну інформацію щодо долі заручників.

Він назвав надзвичайно важливим той факт, що сьогодні можна говорити про підтвердження інформації щодо 45 заручників. "А це означає, що ми будемо боротися за їх якнайшвидше звільнення", - сказав президент.

Петро Порошенко підкреслив, що звільнення заручників залежить напряму від Російської Федерації, яка повинна в цьому питанні натиснути на бойовиків щодо виконання цього ключового пункту Мінських угод.

Глава держави підкреслив, що питання звільнення українців із полону є для нього пріоритетним і його уповноваженні займаються цим 24 години на добу та постійно доповідають про будь-які зміни у цьому процесі. За його словами, з початку війни вже знайдено і звільнено 3080 заручників.

Нині в полоні перебувають 107  цивільних і військових громадян України і потрібно докласти всіх зусиль для їх звільнення. Президент подякував матерям та дружинам за їх мужність, мудрість та витримку.

Президент поінформував, що 19 серпня заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв, у Берліні передасть списки із прізвищами 45 заручників до офісів президента Франції та канцлера Німеччини для  того, щоб у європейських столицях знали про кожного українця, якого утримують у полоні.

Петро Порошенко також підкреслив важливість того, що вперше за два роки міжнародна гуманітарна місія ООН була допущена до заручників.

Президент також зауважив, що жодного звільнення не відбувається без участі Служби безпеки України і українська сторона готова до найширших компромісів у питанні звільнення. "Поки 107 хлопців не витягнемо – ми не зупинимось", - наголосив очільник СБУ Василь Грицак.

Представник Мінської групи, перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко підкреслила, що 25 серпня і 7 вересня на наступних зустрічах у Мінську це питання буде одним із пріоритетних. "Ми сподіваємось, що отримаємо конкретні пропозиції щодо звільнення 45 полонених", - зазначила вона.

Рідні полонених звернулися до Президента з проханням зробити все можливе для прискорення процесу звільнення українців.

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" повідомили українській стороні місцеперебування 45 полонених.

Про це заявив радник глави СБУ Юрій Тандіт. 

"До останнього нам говорили про від 21 до 26 заручників, і називалися різні цифри. Нині встановлено місце перебування 45 наших заручників", – заявив Тандіт.

Нагадаємо, що раніше повідомлялося, що Україна готова до обміну з терористами полоненими у форматі "50 на 25".

Про це заявила представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт заявив, що на окупованій території Донбасу залишаються в заручниках 112 українських громадян, ще 10 - незаконно утримуються в Російській Федерації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація