Порошенко звільнив скандального Кірєєва і ще трьох суддів

Порошенко звільнив скандального Кірєєва і ще трьох суддів

Кірєєва звільнено / Фото: УНІАН

На дії суддів була велика кількість скарг.

Президент України Петро Порошенко ухвалив рішення про звільнення чотирьох суддів.

Зокрема, йдеться про суддю Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва. Згідно з рішенням Вищої ради юстиції, суддя під час розгляду кримінальної справи за обвинуваченням колишнього прем'єр-міністра Юлії Тимошенко безпідставно змінив запобіжний захід з підписки про невиїзд на тримання під вартою, допустивши свавільне та незаконне позбавлення її волі.

Це стало порушенням права людини на свободу та слугувало підставою для винесення Європейським судом рішення проти України, що зашкодило авторитету судової влади та держави.

Також звільнено суддю Червонозаводського районного суду Харкова Олену Васильєву. Вона своїми рішеннями притягувала до адмінвідповідальності учасників акцій протесту взимку 2014 року у Харкові. Тоді активісти-майданівці Голубєв та Воронцов, що брали участь у блокуванні воріт Академії внутрішніх військ, отримали по 15 діб адміністративного арешту кожен.

Віталія Літвінова звільнено з посади судді Оболонського районного суду Києва за необґрунтоване рішення щодо активіста Євромайдану у січні 2014 року. Олександр Кравцов неправомірно утримувався під вартою з 23 січня до 23 березня 2014 року. За інформацією Вищої кваліфікаційної комісії суддів щодо судді відкрито три дисциплінарні справи за зверненнями щодо його рішень стосовно учасників масових акцій у період з 21 листопада 2013 року до 21 лютого 2014.

Суддя Ленінського районного суду Луганська Олексій Золотарьов у лютому 2013 року ухвалив неправові рішення щодо права власності на трубопроводи, що розташовані на землях Слов'яносербського, Сватівського та Білокуракінського районів. Внаслідок цього була зруйнована меліоративна система. 

Звільнити суддів запропонувала Вища рада юстиції.

Повʼязані теми:

Наступна публікація