Посли "великої сімки" з'їхалися на зустріч до Порошенка

Посли "великої сімки" з'їхалися на зустріч до Порошенка

Посли не розкривають теми розмови із Порошенком / Фото: Reuters

Зустріч дипломатів ініціював глава держави.

Посли країн "Великої сімки" приїхали до Адміністрації президента у Києві на зустріч із Петром Порошенком.

На Банкову приїхали зокрема посли Франції, Великої Британії, Німеччини, Японії, США та представництва ЄС в Україні, пише УНІАН.

Вони відмовилися давати журналістам коментарі щодо теми перемовин із главою держави.

Натомість посол ЄС Ян Томбінський раніше заявляв, що дипломати обговорюватимуть долю уряду і реформ.

Нагадаємо, 3 лютого глава Мінекономрозвитку Айварас Абромавичус заявив про відставку. За його словами, одна з причин відставки – Ігор Кононенко. Міністр заявив, що протягом року Кононенко активно лобіював своїх людей на посаду гендиректора Укртрансаміаку. Одразу після заяви Абромавичуса, посли країн Євросоюзу, США та Канади висловили глибоке розчарування відставкою. Про це йшлося у спільній заяві, оприлюдненій на сайті посольства Німеччини.

У заяві наголошувалося, що впродовж минулого року Абромавичус і його команда досягли важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш відкритої та прозорої влади.

Водночас після заяви Абрамовичуса про відставку з міністром зустрівся президент України Петро Порошенко. Після зустрічі глава держави сказав, що Абромавичус має залишитись працювати в уряді.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація