Посли "Великої сімки" закликали Росію звільнити Савченко

Посли "Великої сімки" закликали Росію звільнити Савченко

Фото: Reuters

Крім того посли G7 наголосили на звільненні й інших заручників.

Посли "Великої сімки" в Україні закликали Росію звільнити Надію Савченко та інших українських заручників.

Про це йдеться у заяві послів країн G7 (США, Японія, Німеччина, Велика Британія, Франція, Італія, Канада), опублікованій на сайті посольства Японії в Україні.

"Посли країн Великої сімки (G7) в Україні висловлюють свою серйозну стурбованість станом здоров'я Надії Савченко, депутата Верховної Ради та військовослужбовця Збройних Сил України, яка ув'язнена в Росії з 2014 року та зараз голодує, протестуючи проти її утримання під вартою", - йдеться в заяві.

У заяві також наголошується, що посли G7 закликають російську владу негайно звільнити Надію Савченко та виконувати зобов'язання "Комплексу заходів щодо імплементації Мінських угод", включно зі звільненням всіх заручників та незаконно утримуваних осіб.

Раніше депутати Європарламенту опублікували лист до верховного представника ЄС у питаннях із закордонних справ Федеріки Могеріні із закликами ввести санкції проти президента Росії і ще 28 осіб через справу Надії Савченко. Депутати пропонують покарати людей, які причетні до затримання і перевезення в Росію української льотчиці.

У документі йдеться про заборону в'їзду таким особам в ЄС, заморожування їхніх банківських активів і вилучення майна, знайденого на території Євросоюзу. Російський президент – перший номер у списку з 29 імен. Саме йому, впевнені європейські депутати, належить політичне рішення у справі Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація