Посол США навів приклад успішної військової стратегії України під час боїв на Донбасі

Посол США навів приклад успішної військової стратегії України під час боїв на Донбасі

Пайетт назвав операцію зі звільнення Слов'янська успішною / Фото: УНІАН

Пайетт проти того, щоб Луганськ і Донецьк звільняли за допомогою військової сили. 

Прикладом успішної військової стратегії були дії українських військових на початку липня під час звільнення Слов'янська Донецької області.

Таку думку висловив посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

Він заявив, що США виступають проти будь-яких дій, спрямованих на взяття крупних населених пунктів за допомогою військової сили.

Як приклад, він навів звільнення від бойовиків Слов'янська.

"Тоді місто було оточене, а військові сили використовувалися для вчинення тиску. І сепаратисти попросту втекли ", - сказав американський посол.

Він також додав, що США ніколи не будуть ставити під сумнів суверенне право України захищати свою територію, в тому числі, з використанням Збройних сил.

"Те, про що ми говорили з українським урядом, стосувалося нашого побажання, щоб українські війська були гранично обережні у використанні військової сили. Це не повинно призводити до жертв серед цивільного населення. Сепаратисти взяли під контроль великі міста, серед яких Донецьк і Луганськ, поставивши під загрозу. Ми проти будь-яких дій, спрямованих на взяття цих населених пунктів з допомогою військової сили ", - зазначив Джеффрі Пайетт в інтерв'ю журналу "Фокус".

Як повідомлялося раніше, екс-очільник Міноборони Валерій Гелетей заявляв про те, що ядро колони бойовиків, які тікали зі Слов'янська, було знищене

Повʼязані теми:

Наступна публікація