Посол ЄС похвалив та розкритикував "безвізові" зусилля Верховної Ради

Посол ЄС похвалив та розкритикував "безвізові" зусилля Верховної Ради

Фото: Getty Images

Томбінський звернув увагу на закон щодо електронних декларацій статків.

Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський привітав ухвалені Верховною Радою у четверг, 18 лютого, "безвізові" закони, проте наголосив, що це ще не кінець.

"Я вітаю ухвалення, у другому читанні, законів про агентство з питань виявлення, розшуку і управління активами (4056), про арешт майна та спеціальну конфіскацію (4054) та про прокуратуру (4055). Ми дуже цінуємо важку роботу всіх тих, хто долучився до досягнення цього результату", - йдеться у заяві Томбінського, опублікованій на офіційній сторінці представництва ЄС в Facebook.

При цьому посол ЄС розкритикував закон, ухвалений Радою 16 лютого, який вивів з електронного декларування значну частину активів посадовців. 

"Доведення цих зусиль до логічного завершення вимагатиме приведення Закону про електронні декларації статків (3755) у відповідність до міжнародних стандартів. Це забезпечить створення ефективної та всеосяжної системи перевірок електронних декларацій", - наголосив Томбінський.

Що собою являє безвізовий режим для України

Що собою являє безвізовий режим для України

Також посол ЄС нагадав, що Україна має якомога завершити формування керівного складу Нацагенції з питань протидії корупції та запустити роботу цього органу "в першому кварталі 2016 року".

Як повідомлялося раніше, 18 лютого Порошенко похвалився ухваленням "безвізового пакету" під час телефонної розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація