Постпред США в ООН виступила зі зверненням до українців

Постпред США в ООН виступила зі зверненням до українців

Фото: УНІАН

Україна є суверенною державою.

Територіальна цілісність України є священною. США, як і ООН, ніколи не визнають результати фальшивого інсценованого Росією "референдуму" у Криму.

Про це заявила посол США в ООН Саманта Пауер в своєму зверненні до народу України у зв'язку з річницею анексії Криму Росією, - пише "Українська правда".

"Від імені Сполучених Штатів і президента Обами з нагоди другої річниці я хочу запевнити народ України в тому, що якою б складною зараз не здавалася ситуація - так ви хочете більше, ніж карти, але реального рівня життя, який був до цього фальшивого інсценованого референдуму, до того, як російські війська увійшли в Україну - я зараз тут для того, щоб сказати, що Крим є частиною України. Україна є суверенною державою. Її територіальна цілісність священна. Ми ніколи не здамося. Мова йде не тільки про те, що карти не зміняться. Наша прихильність до народу Криму ніколи не зміниться", - заявила Пауер.

"Два роки тому ми в Організації Об'єднаних Націй змогли мобілізувати широку коаліцію зі 100 країн, які своїм голосуванням дуже чітко сказали Росії, сказали світові, що цей фальшивий референдум, ця спроба анексії ніколи не буде визнана Організацією Об'єднаних Націй. Ми сприйматимемо це так, як воно є: порушенням міжнародного права, зневагою до статуту ООН, зловживанням постійним членом Ради Безпеки привілеєм, який ми маємо як постійні члени, а саме правом вето", - заявила Пауер.

Нагадаємо, що раніше РФ не вдалося зірвати засідання Радбезу Організації Об'єднаних Націй у форматі Аррії, присвячене питанню дотримання прав людини в Криму.

Про це повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко. 

A Message to the People of Ukraine

My message to the people of #Ukraine on this week's terrible anniversary

Posted by Ambassador Samantha Power on Friday, March 18, 2016

Повʼязані теми:

Наступна публікація