Правоохоронці покинули зал, де обстежать Корбана

Правоохоронці покинули зал, де обстежать Корбана

Правоохоронці піддалися на умовляння присутніх нардепів і першими покинули приміщення / Фото: УНІАН

До зали занесли ноші.

У київському суді нарешті допустили медиків до огляду лідера УКРОПу Геннадія Корбана.

Кілька хвилин тому до зали занесли ноші.

Пізніше стало відомо, що непричетних попросили покинули залу на прохання Корбана про його обстеження.

Правоохоронці піддалися на умовляння присутніх нардепів і першими покинули приміщення.

Далі вийшли народні обранці і журналісти, котрі слідкують за подіями у суді.

Нагадаємо, що раніше "титушки" атакували зал суду із Корбаном 

31 жовтня у Дніпропетровську СБУ затримала лідера "УКРОПу" Геннадія Корбана. Крім того, правоохоронці провели обшуки в офісах партії і помешканнях членів політсили, в тому числі і її лідера.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення. 

6 листопада Печерський суд обрав для Корбана запобіжний захід у вигляді домашнього арешту строком на 2 місяці цілодобово - до 31 грудня 2015 року. Генпрокуратура оскаржила його, а 17 листопада апеляційний суд переніс засідання щодо запобіжного заходу лідеру "УКРОПу" на 1 грудня.  Корбана залишили під домашнім арештом до кінця року.

Увечері 24 грудня в квартиру до Геннадія Корбана увірвалися озброєні спецназівці і вивезли його в невідомому напрямку.

Пізніше стало відомо, що Корбан був доставленний в Київ співробітниками СБУ. У Генпрокуратурі повідомили про сумніви і підозри, що політик дійсно має проблеми зі здоров'ям, адже його обстежували у дніпропетровській клініці, якою він нібито володіє через афілійованих осіб.

25 грудня слідчі Генеральної прокуратури України внесли до Дніпровського районного суду Києваклопотання про обрання запобіжного заходу КорбануПрокурори вимагають утримання політика під вартою. Під час засідання Корбану стало погано і його госпіталізували до лікарні інституту Амосова, де йому зробили стентування. Пізніше в лікарні винесли медичний висновок про задовільний стан здоров'я лідера УКРОПу.

26 грудня суддя Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про силовий привід і доставлення Корбана до суду, але через поганий стан здоров'я політика завершити розгляд справи у суботу не вдалося. Суд перенесли на 27 грудня і він триває досі. 

Зазначимо, що в. о. голови інституту ім. Амосова Василій Лазоришинець, під керівництвом якого було винесено медичний висновок про задовільний стан здоров'я Корбана, є фігурантом корупційних скандалів. Також у справі Корбана є і інші учасники, які перебувають у прямій залежності від правлячої влади. З'ясувалося, що головуючий по справі Корбана суддя Микола Чаус знаходиться в процедурі звільнення за порушення присяги.

Адвокати вже давно називають Чауса одним з головних фальсифікаторів справ у столиці. Він відзначився репресіями над автомайданівцями взимку 2014-го і знаходиться під слідством. Показово, що ім'я Чауса вже не раз звучала на засіданнях дисциплінарної комісії Вищої ради юстиції.

Крім цього, стало відомо, що голова Дніпровського суду Києва Неля Ластівка іноді допомагає заробити на життя Ігоря Кононенка і Руслану Князевичу, які саме в цьому суді встановлюють контроль над найбільшим в Києві торговим центром Sky Mall.

Повʼязані теми:

Наступна публікація