Правоохоронці розпочали розслідування публікації відео з місця вбивства Шеремета – Деканоідзе

Правоохоронці розпочали розслідування публікації відео з місця вбивства Шеремета – Деканоідзе

Фото: Reuters

Публічна інформація, яка представляє деталі справи, заважає слідству, - заявила голова Національної поліції України.

Поліція розпочала службове розслідування через публікацію в ЗМІ і соцмережах відео з місця вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про заявила голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе в ефірі телеканалу "112.Україна".

"Ми розбираємося. Я дала команду начальнику поліції Києва, щоб розпочати службове розслідування.  Якщо якась інформація про хід розслідування потрапляє в ЗМІ, то це означає, що слідство автоматично йде назад. Кожна публічна інформація, яка представляє деталі справи, яку обговорюють люди, заважає слідству", - заявила Хатія Деканоідзе.

Як повідомила голова Нацполіції, головне завдання правоохоронців – об'єктивне та оперативне розслідування резонансної справи.

Нагадаємо, вранці 20 липня, в центрі Києва загинув відомий журналіст Павло Шеремет. Авто, в якому він пересувався, вибухнуло.

Як заявив генпрокурор України Юрій Луценко, Шеремет загинув у результаті спрацьовування вибухового пристрою. "Це вбивство", - констатував він.

Радник міністра МВС Зорян Шкіряк заявив, що вибухівка потужністю від 400 до 600 грам в тротиловому еквіваленті. Він не виключає, що машину могли підірвати дистанційно або з тимчасовою затримкою.

Радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт заявляє, що силовики розглядають чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета – професійна діяльність, особисті мотиви, "російський слід" і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

Шеремет

Людина правди: друзі Павла Шеремета розповіли по насичене життя журналіста

Людина правди: друзі Павла Шеремета розповіли по насичене життя журналіста

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація