Правоохоронці вивезли Корбана з території Новозаводського суду Чернігова

Правоохоронці вивезли Корбана з території Новозаводського суду Чернігова

Політика тримають під вартою більше 72 годин / Фото: УНІАН

Судове засідання так і не розпочалося.

Співробітники Служби безпеки України вивезли лідера партії "УКРОП" Геннадія Корбана з Новозаводського суду у Чернігові. 

У вівторок, 3 жовтня, о 8:45 ранку, правоохоронці вивели політика із будівлі  Новозаводського суду Чернігова, куди його доправили раніше із лікарні.

Корбана посадили до мікроавтобуса та вивезли у невідомому напрямку.

Відповідно до онлайн-трансляцій у YouTube, лідера партії "УКРОП" привезли до суду близько 8:35. 

Передають, що присутні на засіданні народні депутати та адвокати політика намагалися перешкодити виїзду автомобілів з території суду, однак, безуспішно.

Частина нардепів, депутатів, журналістів та прихильників політика рухались слідом за автівками правоохоронців.

Дехто із депутатів та адвокати Корбана назвали такі дії "викраденням", оскільки з о 8:20 вівторка закінчився 72-годинний термін затримання політика.

Это страна, где тысячи людей погибли за справделивость.Новое похищение Корбана прямо из суда.

Posted by Borys Filatov on 2 ноября 2015 г.

Нагадаємо, що про затримання Геннадія Корбана заявив нардеп Борис Філатов у суботу, 31 жовтня, близько 9 ранку. За словами депутата, Корбана схопили бійці "Альфи" при цьому не висунувши жодних обвинувачень. Крім того, масштабні обшуки пройшли у офісах та будинках "укропівців", зокрема у офісі народного депутата Бориса Філатова.

СБУ та ГПУ у спільній заяві повідомили, що "вивчають причетність Корбана до керівництва організованою злочинною організацією". Нібито СБУ викрила розтрати грошей благочинного фонду, який збирав допомогу для бійців АТО. І це СБУ називає лише одним з епізодів обвинувачення.

Нардеп Олег Ляшко заявив, що Геннадія Корбана можуть везти до Чернігова, адже постанову на затримання підписав чернігівський суддя. Як стало відомо ТСН, ухвалу на обшук видав суддя районного суду Чернігова. Такий документ вручили одному із дніпропетровських підприємців, до якого наскочили з обшуком. Начебто "Фонд оборони країни" перевів 17 мільйонів фіктивним фірмам.

Адвокат Геннадія Корбана Ігор Головко заявив, що процедурно дії силовиків щодо голови "УКРОПу" є викраденням, оскільки його не повідомили про те, у чому звинувачують, не дали повідомити родичів та скористатися послугами адвокатів. Натомість в СБУ називають такі заяви брехнею, відзначаючи, що Корбана затримали в рамках розслідування кримінального провадження.

Повʼязані теми:

Наступна публікація