Праворадикали анонсують "революційний день"

Праворадикали анонсують "революційний день"

На Майдані в суботу можливі нові заворушення / Фото: facebook/Сергій Коба

Більшість партій і рухів від силового протистояння з владою відмежовуються, але допускають провокації.

20 лютого в центрі Києва відбудеться вісім акцій, переважно за участю правих і праворадикальних сил. Дехто з майбутніх учасників говорить про можливі сутички, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"У суботу важкий день, можливо, революційний день. Подивимось, як Господь управить", - каже голова проводу добровольчого руху ОУН Микола Коханівський.

У соціальних мережах людей закликають до бунтів та непокори. Це робить і Андрій Фафлей, колишній боєць "Правого сектору", який нині представляє Революційні праві сили. Напередодні він закликав брати в руки зброю.

"Моя заява про автомати, кулемети – зопалу сказав. Вибачатися ні перед ким не буду. Ті рухи, які можуть бути від нас, вони будуть адекватні тому, як поведуться по відношенню до нас", - заявив він.

"Правий сектор" від гарячих голів відхрещується. Там кажуть, що планують лише мирні акції, проте на них можливі провокації.

"Революційні праві сили – це проект, спрямований проти роботи Правого сектору. Вони намагаються ввести в оману спостерігачів, і якщо стануться якісь провокації з їхнього боку, щоб всі могли подумати на нас", - пояснив речник ПС Олексій Бик.

Добровольчі батальйони запевняють, що за поведінку своїх бійців відповідатимуть, хоча претензій до влади мають багато. Проте і бажаючих спровокувати теж буде вдосталь.

"Будуть приїжджати з Луганської, Донецької області, Закарпаття – ставити намети на три дні, але цього не треба робити", - застерігає представник батальйону "Київська Русь", волонтер Надія Литвиненко.

У поліції про ймовірні провокації знають. До урядового кварталу можуть занести зброю. Тому центр Києва правоохоронці патрулюватимуть у посиленому режимі. Вибухотехніки, кінологи та поліція з металодетекторами перевірятимуть підозрілих людей. За порядком стежитимуть близько п'яти тисяч правоохоронців.

"Сьогодні відбувається фінансування різних організацій з боку Росії саме задля спроб створення провокацій, в тому числі і збройних", - заявив радник голови МВС Зорян Шкіряк.

Тим часом активні учасники Революції Гідності просять не забувати, що 20 лютого – це не привід для зведення політичних рахунків, а передусім день пам'яті Небесної сотні.

Кореспондент ТСН Ігор Бондаренко

Поліція Києва готується до заворушень під час вшанування пам’яті героїв Небесної сотні

Поліція Києва готується до заворушень під час вшанування пам’яті героїв Небесної сотні

Повʼязані теми:

Наступна публікація