Правозахисниця повідомила про нову порушену справу проти Клиха

Правозахисниця повідомила про нову порушену справу проти Клиха

Фото: Відкрита Росія

Українській стороні відмовили у приєднанні до матеріалів протоколів допитів свідків захисту, які направила ГПУ.

Проти незаконно утримуваного громадянина України Станіслава Клиха у Чечні порушено нову кримінальну справу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила правозахисниця Марія Томак.

Вона зазначила, що йдеться про образу Клихом посадової особи. "Кілька місяців тому Клиха було видалено із зали судового засідання за надто емоційну поведінку та висловлювання. Було призначено перевірку щодо наявності підстав для порушення справи. І от - вуаля - адвокат майже випадково дізнається, що справа вже є і в ній "активно ведеться слідство", - написала Томак.

Крім того, Верховний Суд Чечні суддя Верховного суду Чечні Вахіт Ісмаілов відмовив у приєднанні до матеріалів справи протоколів допитів свідків захисту, які направила Генеральна прокуратура України. У пакеті документів були не лише протоколи, а й інші матеріали, щодо яких направляла запит до України російська Генпрокуратура. "Незважаючи на цей факт, суд відмовив у приєднанні матеріалів. Це означає, в тому числі, що всі ці свідчення на користь Карпюка та Клиха не будуть оголошені в судовому засіданні і, відповідно, не будуть почуті та оцінені належним чином судом присяжних", - наголосила Марія Томак. 

"Решта - в звичному режимі: суддя знімає всі запитання захисту, не дає сказати слова, майже всі клопотання адвокатів також відхиляє", - констатувала правозахисниця.

 

Сьогодні, за повідомленням адвокатів, в справі Карпюка-Клиха є дві новини: погана і нічим не краща. З якої починати?По...

Опубліковано Maria Tomak 4 квітня 2016 р.

Повʼязані теми:

Наступна публікація