Представник Генштабу доповів у Раді щодо напруженої ситуації в аеропорту Донецька

Представник Генштабу доповів у Раді щодо напруженої ситуації в аеропорту Донецька

Бондар доповів про ситуацію біля летовища / Фото: ТСН.ua

Бойовики посили обстріли позицій бійців АТО. 

Під час доповіді у Верховній Раді щодо напруженої ситуації у Донецькому аеропорту генерал Богдан Бондар заявив про ротацію в летовищі та шістьох поранених бійців.

За його словами, протягом останнього тижня терористичні угрупування посили воєнний тиск і обстріли позицій українських бійців. Загалом протягом доби сили супротивника відкривали вогонь у бік силовиків 84 рази, а з 6:00 ранку сьогодні відбулось 47 обстрілів.

Найскладнішою ситуація залишається в районі Донецького аеропорту. Наразі у летовищі проведена ротація бійців. Під час бойових дій сьогодні було поранено шістьох "кіборгів".

"Найскладніша ситуація в районі Станиця луганська, аеропорт Донецьк. Посилились обстріли в районі міста Маріуполь. Аеропорт Донецьк – одна з найскладніших ділянок, тому керівництво посилило ділянку, проведено ротацію. В результаті було шестеро поранених, які вже евакуйовані. Військові забезпечені боєприпасами, продуктами і водою", - заявив Бондар.

Він також додав, що аеропорт прикривається підрозділами важкої артилерії, батареєю "Град". Крім того, в цьому напрямку працюють окремі танкові підрозділи, мінометні батареї.

"На даний час цього вистачає. Але ситуація постійно змінюється, тому потрібно постійно впливати", - додав представник Генштабу.

Він також додав, що з ротацією у зоні летовища є певні проблеми.

"Ротація військових у приміщенні нового терміналу, є дещо ускладненою. Над цим працюють, але є певні проблеми. Зокрема, вдень не можна проводити ротацію, тощо", - резюмував Бондар.

Як повідомлялося раніше, бойовики поставили "кіборгам" з Донецького аеропорту ультиматум і цілий день обстрілювали летовище. Внаслідок вогню найманців впала вежа нового терміналу. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація