Представників РФ і угорських неонацистів підозрюють у спільних тренуваннях - ЗМІ

Представників РФ і угорських неонацистів підозрюють у спільних тренуваннях - ЗМІ

Фото: УНІАН

У Будапешті нібито знали про те, що Росія надавала допомогу екстремістам на території Угорщини.

В Угорщині, де раніше обурилися сюжету кремлівського пропагандиста Кисельова, спецслужби встановили, що дипломати РФ та люди у російській військовій формі брали участь у тренуваннях членів угорської організації "Рух національний фронт", очільники якої були прихильниками неонацизму.

Про це повідомляє РБК посилаючись на Financial Times.

Угорські журналісти отримали доступ до листування лідерів руху, у якому обговорювалося отримання фінансової допомоги з Москви, - пише видання.

Зауважимо, що угорська поліція провела операцію арешту лідера організації Іштвана Дьоркоша, який називав себе нацистом і захоплювався угорським нацистом Ференца Салаші, котрий під час Другої Світової війни був союзником Гітлера, а після того, як Угорщину зайняли радянські війська, був страчений за участь у масових вбивствах. Під час поліцейської операції забарикадувався у своєму будинку і почав відстрілюватися, внаслідок чого один поліцейський був убитий. Нині Дьоркош ув'язнений і підозрюється у скоєнні цілого ряду злочинів, у тому числі у поширенні людиноненависницької ідеології.

 

У Будапешті знали про те, що Росія надавала допомогу екстремістам на території Угорщини, - про це повідомляють джерела Financial Times. Мовляв, влада не озвучувала це, побоюючись, що Москва відмовить у реалізації економічних проектів, приміром, постачанні газу і будівництві двох реакторів.

Нагадаємо, що раніше влада Угорщини неодноразово наполягала на послабленні санкційної політики ЄС щодо Москви. Зокрема, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Обран запропонував автоматично не продовжувати обмеження щодо Кремля, а винести на нове обговорення. Однак така політика не знаходить позитивних відгуків серед керівництва ЄС.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація