Прем'єр-міністр Нідерландів намагатиметься переконати опозицію підтримати асоціацію з Україною

Прем'єр-міністр Нідерландів намагатиметься переконати опозицію підтримати асоціацію з Україною

Фото: Getty Images

Прем'єр намагається знайти підтримку в Сенаті, де уряд не має більшості.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте намагається переконати опозицію підтримати ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Про це із посиланням на нідерландські ЗМІ пише УНІАН.

За даними медіа, поки прем'єр намагається знайти підтримку e Сенаті, де уряд не має більшості. Рютте переконаний, що Угода про асоціацію Україна - ЄС має бути ратифікована.

Прем'єр Нідерландів підкреслив, що рішення про блокування угоди буде представлено, якщо не вдасться знайти компроміс із парламентом. "У національних інтересах я закликаю розумні сили в Нідерландах підтримати можливе рішення. Це крик душі <...> Я глибоко переконаний, що Нідерланди зроблять велику помилку, якщо зірвуть цей процес", - цитує виступ Рютте NU.nl.

Рютте сподівається найближчими днями переконати опозицію підтримати Угоду.

Результат голосування залежить від підтримки опозиції, тому він закликав опозиційні партії допомогти йому. "Наша європейська єдність - краща відповідь на міжнародну політику Росії, що веде до дестабілізації на кордонах ЄС, у Криму та Сирії, де сотні тисяч невинних людей потрапили у пастку в Алеппо", - вказав він. За його словами, відмова від ратифікації угоди посилить нестабільність у регіоні.

Прем'єр нагадав, що останній термін для оголошення рішення уряду - 1 листопада.

"Йдеться не тільки про Нідерланди. Ми - частина ширшого міжнародного співтовариства, що виступає одним фронтом заради стабільності на наших кордонах, і проти агресії", - цитує нідерландського прем'єра Reuters.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада України прийняла рішення щодо звернення до країн Євросоюзу з проханням завершити ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС.

За нього проголосували 234 з 348 народних обранців. 

Українська молодь намалювала карту України під посольством Королівства Нідерландів

Українська молодь намалювала карту України під посольством Королівства Нідерландів

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація