Прем'єр Нідерландів допустив, що його країна не підпише Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Прем'єр Нідерландів допустив, що його країна не підпише Угоду про асоціацію Україна-ЄС

Рютте вважає результати референдуму "катастрофічними".

Голова уряду Нідерландів Марк Рютте заявив, що його країна може не ратифікувати Угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Про це він сказав під час зустрічі з депутатами парламентів країн-членів ЄС у Гаазі, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на нідерландський суспільний мовник NOS.

За словами Рютте, це може статися, якщо на рівні ЄС та всередині країни між нідерландськими політичними партіями не буде досягнуто згоди. Водночас голландський прем'єр сподівається, що ситуація не зайде так далеко.

Марк Рютте зазначив, що референдум щодо Угоди про асоціацію, який відбувся у Нідерландах 6 квітня, має "катастрофічні" негативні наслідки.

Крім того, Рютте відзначив, що виступає категорично проти референдумів, особливо щодо багатосторонніх угод.

"Я абсолютно, абсолютно проти референдумів щодо багатосторонніх угод, тому що це не має сенсу", - сказав він.

Прем'єр додав, що виникає складна ситуація, коли рішення окремої країни ухвалюються щодо угод, укладених на рівні всього ЄС.

Нагадаємо, 6 квітня у Нідерландах відбувся референдум щодо угоди про асоціацію України і ЄС.  Згідно з нідерландським законодавством, він має консультативний характер, а, отже, остаточне рішення про ратифікацію Угоди після проведення внутрішніх дискусій і процедур буде ухвалювати уряд Нідерландів.

Результати референдуму були оголошені в Гаазі у міжнародному прес-центрі Nieuwspoort. Згідно з даними, явка становила 32,28%, проти проголосували 61%, за – 38,21%. 

Нідерланди не скасовуватимуть Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Нідерланди не скасовуватимуть Угоду про асоціацію між Україною та ЄС

Повʼязані теми:

Наступна публікація