Прем'єр Туреччини Давутоглу може втратити посаду - ЗМІ

Прем'єр Туреччини Давутоглу може втратити посаду - ЗМІ

Фото: Reuters

Розбіжності між Ердоганом і Давутоглу з'явилися через угоду з ЄС.

На позачерговому з'їзді правлячої партії Туреччини, який повинен відбутися в найближчі тижні, її глава Ахмет Давутоглу може втратити посаду прем'єр-міністра.

Про це повідомляє "Українська правда" ізп посиланням на Reuters.

Джерела повідомили про можливу відставку прем'єра, після півторагодинної зустрічі Давутоглу з президентом Реджепом Ердоганом, що послідувала після кількох тижнів напруженості між ними.

"Прем'єр і президент домовилися про з'їзд. Я не думаю, що Давутоглу буде кандидатом знову", - сказало одне з джерел.

 

Reuters пише, що розбіжності між Ердоганом і Давутоглу з'явилися через угоду з ЄС. Як зазначається, ця угода була проектом Давутоглу, і її майбутнє може стати менш певним після його відходу.

Згідно із угодою між ЄС та Туреччиною від 18 березня, в обмін на кожного сирійця, повернутого до Туреччини, ЄС зобов'язується приймати громадянина Сирії, який вже знаходиться в цій країні. У відповідь Туреччина просила відновити процес вступу в ЄС, подвоєння - з 3 млрд до 6 млрд євро допомоги від Євросоюзу на утримання біженців і запровадження безвізового режиму між ЄС і Туреччиною. 

Своєю чергою, уряд Туреччини вирішив запровадити безвізовий режим із усіма країнами-членами Євросоюзу. Анкара ухвалила указ, яким дозволяється безвізовий доступ до турецької території для громадян всіх 28 держав-членів. Цим указом Туреччина виконала ще один із важливих критеріїв на шляху до візової лібералізації. Своєю чергою у ЄС вже привітали таке рішення турецького уряду. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація