Президент Ізраїлю звинуватив українців і ОУН у вбивствах євреїв під час Другої світової війни

Президент Ізраїлю звинуватив українців і ОУН у вбивствах євреїв під час Другої світової війни

Фото: УНІАН

Таку заяву Реувен Рівлін зробив під час виступу у Верховній Раді.

Президент Ізраїлю Реувен Рівлін звинуватив українців і Організацію українських націоналістів (ОУН) у масових вбивствах і переслідуванні євреїв під час Другої світової війни.

Про це він заявив на на парламентських слуханнях у Верховній Раді України, присвячених 75-м роковинам трагедії в Бабиному Яру, передає "112 Україна".

"Близько 1,5 млн євреїв було вбито на території сучасної України під час Другої світової війни у Бабиному Яру та багатьох інших місцях. Їх розстрілювали в лісах, біля ярів і ровів, зіштовхували у братські могили. Багато пособників злочину були українцями. І серед них особливо виділялися бійці ОУН, які знущалися з євреїв, вбивали їх та в багатьох випадках видавали німцям", - сказав Реувен Рівлін.

Президент Ізраїлю зазначив, що були і ті, хто допомагав євреям, але, за його словами, "більшість мовчала".

"Вірно й те, що було понад 2,5 тис. праведників народів світу - ті лічені іскри, які яскраво горіли в період темних сутінків людства. Однак більшість мовчала, - сказав Рівлін.

Глава ізраїльської держави зауважив, що зараз взаємини між українцями та євреями "спрямовані в майбутнє, але ми не можемо допустити, щоб історія як з її страшними, так і з її гарними подіями забулася", сказав Рівлін.

Президента Ізраїлю в Києві зустрічали з салютом й особливими почестями

Президента Ізраїлю в Києві зустрічали з салютом й особливими почестями

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація