Президент ПАРЄ закликав звільнити Савченко

Президент ПАРЄ закликав звільнити Савченко

Фото: УНІАН

Педро Аграмунт звернувся до Росії із вимогою про закінчення процесу над українкою.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Педро Аграмунт закликав звільнити українську льотчицю Надію Савченко, утримувану у СІЗО Росії.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

"Шкодую через перенесення суду над пані Савченко. Закликаю закінчити процес проти неї і звільнити її", - написав він.

Нагадаємо, 3 березня, в Донецьку Ростовської області Росії суддя не дав українській льотчиці і депутату Надії Савченко проголосити останнє слово та оголосив продовження процесу 9 березня об 11:00.

Після цього Савченко, яку утримують в СІЗО в РФ, оголосила сухе голодування з п'ятниці.

Своєю чергою адвокат українки розповів, що її будуть примусово виводити з цього стану, згідно з Кримінально-виконавчим кодексом РФ.

Як відомо, Савченко у відповідь на вимогу обвинувачення засудити її до 23 років тюрми порадила судові погодитися якнайшвидше, щоб не затягувати справу. Також вона виступила категорично проти свого обміну на російських ГРУшників. "ГРУшників за одного невинного, це занадто багато" - сказала вона.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області.

Слідчий комітет РФ звинувачує Надію Савченко у нібито пособництві вбивству двох і більше осіб і в незаконному перетині державного кордону. 13 липня офіційний представник СК Володимир Маркін заявив, що Надію Савченко можуть засудити до 25 років ув'язнення. За його словами, із урахуванням зібраних доказів слідчі перекваліфікували дії обвинуваченої, і тепер вона понесе відповідальність не як пособник, а як співвиконавець вбивства.

За даними захисту, Савченко не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила у полон ще до їхньої загибелі. За словами самої українки, терористи відвезли її до Луганська, а потім із мішком на голові перевезли до Красного Луча, звідки доправили до російського міста Богучар.

Повʼязані теми:

Наступна публікація