Президент РФ обіцяє відплату терористам в Сирії

Президент РФ обіцяє відплату терористам в Сирії

Фото: Reuters

Конфлікт в Сирії почався в 2011 році і переріс у громадянську війну.

Президент Росії Володимир Путін висловив співчуття своєму сирійському колезі Башару Асаду у зв'язку із загибеллю мирних громадян в результаті терактів в провінції Латакія.

Президент Росії висловив упевненість у тому, що "злочинці, які заплямували свої руки кров'ю невинних жертв, не уникнуть відплати".

23 травня теракти були вчинені у двох містах провінції Латакія, в тому числі в Тартусі, де розташований пункт матеріально-технічного забезпечення ВМФ Росії. Кількість загиблих перевищило 100 осіб.

Конфлікт між повстанцями і офіційним Дамаском почався в 2011 році й переріс в громадянську війну, в ході якої терористичні угруповання взяли під контроль значну частину території країни. Однак провінція Латакія до недавнього часу вважалася однією з найбезпечніших в Сирії.

Нагадаємо, раніше Сирійська обсерваторія з прав людини повідомила, що дії російської авіації в Сирії призвели до загибелі більше 2 тисяч цивільних осіб

Так, за даними правозахисної організації, в результаті авіабомбардувань авіацією РФ, в Сирії загинуло 2046 цивільних осіб, серед яких 488 дітей. При цьому, правозахисники повідомляють про знищення російською авіацією близько 2 тисяч повстанців проти режиму Асада. Крім того, також було ліквідовано 2,2 тисячі терористів екстремістського угруповання "Ісламська держава".

Близько місяця тому Російська Федерація направила в Сирію артилерію, незважаючи на заяву про згортання військової операції в країні. Зброю Росія перекидала в околиці міста Алеппо. При цьому, російську артилерію використовували війська президента Сирії Башара Асада. Російська Федерація також посилила підтримку авіації сирійських урядових військ.

Повʼязані теми:

Наступна публікація